Használja a kódot TAVASZ10 és kap 10% kedvezményt minden termékre a kategória TAVASZI AJÁNLAT.

MILYEN RAGASZTÓT HASZNÁLJAK?

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy a forróolvadékos ragasztópisztolyt vagy a honlapunkon található stabilizált moharagasztót érdemes-e használni. A választás elsősorban attól függ, hogy mire szeretnéd használni a ragasztót. A mohakép vagy a fal mérete, a felhasznált mohák vagy növények típusa, valamint a terület függőleges/vízszintes helyzete meghatározó tényezők.

Stabilizált moharagasztónk krémes állagú, kenhető, és a használatához egy eszköz (pl. spatula) használata szükséges. Ezért nem alkalmas kisebb mohaképekhez, ahol egy spatula nehezen kezelhető lenne, sem kisebb mohadarabok vagy növények ragasztásához, amelyeket kis résekbe vagy kis helyekre kell bepréselni. Így ugyanis elkenheted a ragasztót a festmény más részein. A ragasztó minden mohatípushoz (mohamoha, lapos moha és zuzmó) alkalmas, de ideálisan nagyobb felületekre. A lapos és a lapátmohák esetében közvetlenül a falon is használhatod. A zuzmó esetében javasoljuk, hogy vízszintes helyzetben ragaszd fel (pl. egy asztalra vagy a földre), és csak a ragasztó megszilárdulása után akaszthatsz fel egy ilyen képet vagy panelt a falra. 

Ha mohaképragasztónkat szeretnéd megvásárolni, mindenképpen nézd meg, hogy mekkora mennyiségre lesz szükséged az adot területen. A szükséges mennyiséget tartalmazó táblázat a termék alatti szövegben található. A ragasztót viszonylag vastag rétegben kell felvinni (lásd a képeket), különben a moha elkezdhet leválni.  

A ragasztó pisztoly gyakorlatilag bármilyen célra használható, de nagyobb területek esetén szükségtelenül munkaigényes lehet. Ha falra ragasztasz, a forró ragasztó lefolyhat, és a pisztoly kezelése nehézkes lehet. Kisebb festményekhez vagy bármilyen más, asztalon készülő dekorációhoz mindenképpen a ragasztópisztolyt ajánljuk, természetesen ha van hozzáférésed áramhoz 😊 Ne felejts el rengeteg ragasztópálcikát készenlétben tartani - a mohafestmény készítésekor elég sokat fogsz használni belőlük. 

Ha úgy döntöttél, hogy kombinált mohafalat készítesz többféle mohafaj felhasználásával, akkor ideális, ha a kétféle ragasztót is kombinálod - nagyobb lapos mohadarabokat vagy mohakanalakat használhatsz arra, hogy a ragasztót nagyobb felületen oszlasd el, a hézagok kitöltéséhez és a kép utolsó simításaihoz pedig ragasztó pisztolyt használhatsz.