Használja a kódot NYAR10 és kap 10% kedvezményt minden termékre a kategória NYÁRI AJÁNLAT.

A stabilizált mohák gondozása

A stabilizált mohával kapcsolatban nehéz gondozásról vagy karbantartásról beszélni. Maguk a képek létrehozásán és a helyes elhelyezésén kívül gyakorlatilag nem igényelnek további figyelmet - csak élvezze a szépségüket!

A stabilizált moha előnyei

A stabilizált moha egy speciális tartósítási eljáráson megy keresztül, amely lehetővé teszi, hogy megőrizze természetes textúráját és plüss puhaságát. Ennek eredményeként hosszú távon színes, puha és karbantartásmentes marad.

 • A természettel való kapcsolat érzését hozza el a belső térbe, és minimális gondoskodással évekig, sőt évtizedekig boldoggá teszi Önt.
 • Nem igényel öntözést vagy locsolást, és mivel nem nő, nem kell nyírni vagy más módon karbantartani.
 • A stabilizált mohafalak viszonylag könnyűek, és nem igényelnek speciális telepítést vagy falmegerősítést, ellentétben az élő növényfalakkal, amelyek földet is tartalmaznak és megtartják a vizet.
 • Aggódik, hogy a rovarok menedékévé válik? Mivel a mohafestmények nem tartalmaznak vizet vagy földet, és a moha száraz aljzathoz tapad, nem nyújt megfelelő életkörülményeket a rovarok számára.
 • Nagyobb mohafalfelületek esetén jelentősen növeli a szerkezet hangszigetelő tulajdonságait.
 • Javítja a helyiség levegőjének minőségét és szabályozza a páratartalmat.
 • Hozzájárul a pszichológiai jóléthez és növeli a munkateljesítményt. Egyre népszerűbb az irodákban és dolgozószobákban.

 

Hol helyezzem el a mohafestményemet

Ahhoz, hogy a mohafestmények vagy díszek több éven át szépek maradjanak, a megfelelő hely kiválasztásakor csupán néhány alapvető szabályt kell betartania. Ez nem bonyolult - gyakorlatilag bármelyik átlagos otthonban biztosíthatja ezeket a feltételeket:

 • BELTÉRBEN

A moha termékeket nem lehet közvetlen napfénynek kitenni a szabadban, mert elveszítik színtartósságukat, és a színek kifakulhatnak. Beltérben, sötétebb sarkokban vagy bármilyen olyan felületen, amely nincs közvetlen napfénynek kitéve, gond nélkül használható. Ha például látványos, nem világító mohafalat vagy festményt szeretne elérni, akkor használhat mesterséges megvilágítást.

 • KELLŐEN NEDVES KÖRNYEZETBEN

Nem tanácsos nagyon száraz környezetben elhelyezni őket. Ahhoz, hogy megőrizzék finom szerkezetüket és friss megjelenésüket, legalább 40-50%-os páratartalomra van szükségük. A száraz levegő hatására a mohák kissé megkeményedhetnek, de ennek előnye, hogy amikor a páratartalom ismét az ajánlott szintre emelkedik, a mohák visszanyerik eredeti tulajdonságaikat.

 • STABIL HŐMÉRSÉKLETŰ KÖRNYEZETBEN

A stabilizált mohát a szellőző- vagy légkondicionáló berendezésektől és kandallóktól távol helyezze el. A forró vagy hideg, száraz levegő széllökései, illetve ezek gyors váltakozása tönkreteheti.

 • NEM ZUHANYZÓBAN VAGY SZÖKŐKÚTBAN

Nem ajánlott olyan helyeken sem elhelyezni, ahol fennáll a vízzel való közvetlen érintkezés veszélye (folyóvíz, csapok, mosdók, szökőkutak stb. közelében).

 

És mi a stabilizált moha tényleges ápolása? Alapvetően szinte semmi! Csak egy gyengéd portalanítás egy porszívóval időnként.