Használja a kódot NYAR10 és kap 10% kedvezményt minden termékre a kategória NYÁRI AJÁNLAT.

Kati – számomra az alkotás a türelemnek és a koncentrációnak a próbája, de egyben az izgulásé is, hogy hogyan fog sikerülni.

Kati szeret apró ajándékokat készíteni szeretteinek. A szeretettel készített és őszintén adott ajándékok felbecsülhetetlenek számára.

Hogyan jött az ötlet, hogy saját mohaképet készíts?

Legelőször akkor találkoztam mohaképpel amikor Facebookon láttam egy meghirtdetett versenyt. Nagyon tetszettek a vásárlóitok képei. Sokáig gondolkoztam rajta hogy mivel kezdjek - képpel, fával, vagy valami könnyebbel... A legegyszerűbbnek az tűnt, hogy egy úgynevezett "mohafalat" készítsek vászonra, de én egy nehezebb kihívás mellett döntöttem végül, és rendeltem mohát, polisztirol korongot, kötelet, és megpróbáltam egy mohafát készíteni, úgy, hogy a korongra ragasztottam a kötelet mint rörzs, és arra a mohát levélnek(lásd a képen). 


Eddig hány mohaképet készítettél?

Korongból és képből egyaránt körülbelül 20-at készítettem. Egyenlőre még csak tanulok, és ötleteket keresek az interneten. 😊


Milyen típusú képeket szoktál leggyakrabban készíteni? Milyen fajta mohát használsz a legtöbbet?

Leggyakrabban mohafát készítek, mert azt élvezem a legjobban. Próbáltam olyan képet is készíteni, ahol epoxigyantával alkottam meg a víz látszatát. A mohák közül a zuzmó a kedvencem.


A mohaképeidet saját otthonodba szánod, vagy inkább ajándékba másoknak (esetleg eladni)?

Eddigi alkotásaimat örömszerzés céljával készítettem, (család, ismerősök stb.).


Mennyi ideig tart elkészítened egy mohaképet? Akár pontos időtartamot is megadhatsz.

A korong amit használok általában 20-25 cm átmérőjű, tehát a kötél-ragasztással, a törzs kialakításával, a moha tisztításával és felragasztásával kb. 1,5 órát töltök. Egy fa alakú, 20x30 centis kép elkészítése kb. 2 órát vett igénybe.


Mit mondanál azoknak, akik készen kapott mohaképek vásárlását fontolgatják, saját készítésű helyett?

Csak ajánlani tudom hogy saját magad készítsd a mohaképeidet. Sokkal személyesebb és értékesebb egy olyan alkotással találkozni nap mint nap amit te magad készítettél. Azt javaslom mindenkinek akinek van egy kis művészi érzéke vagy kézügyessége, hogy próbálja ki - vásárolja be anyagokat, és próbáljon meg valamit létrehozni. Kellemes élmény lesz, valamint türelem- és koncentrácipróba, valamint kihívás, hogy sikerül-e az adott műalkotás. 😊


Volt bármi ami problémát okozott a mohával törtéő alkotás során?

Eleinte a moha megtisztítása volt talán a legidegőrlőbb :-) De ez ízlés kérdése - én a lehető legtisztább mohát akartam elérni, hogy aztán nekiláthassak a munkának - vágni, ragasztani és főleg alkotni, de így sokkal szebb is lett.


Van valamilyen praktikus tipped azok számára, akik hasonló projektbe szeretnének kezdeni?

 Mindenkinek meg kell találnia a saját stílusát, ami a legjobban segíti a munkában, és ami megkönnyíti a munkafolyamatot. Én például csipesszel tisztítom a mohát. Ragasztás előtt először elrendezem a mohát a képen, hogy körülbelül hogy nézzen ki, és csak utána kezdem el ragasztani. Mivel a mohát ragasztópisztollyal ragasztom, ami gyorsan megköt, fontos, hogy a mohát fokozatosan és kis adagokban ragasszam.


Miért döntöttél úgy, hogy a Mohalom.hu webáruházban vásárolsz?

Nekem főleg a változatos kínálatotok, az árak és a gyors kiszállítás tetszett. Mint a legtöbben, én is szeretek utánanézni a termékek értékeléseinek és a kereskedő megbízhatóságának, és ezek nagyon pozitívnak tűntek.


Végezetül - tervezel továbbra is mohaképeket készíteni? Mik a jövőbeli terveid?

Biztosan fogok még  mohaképeket készíteni. Tervezem, hogy megpróbálom eladni az ismerőseim között, ha valakinek ajándékra van szüksége egy közeli személy számára, bár nehéz kitűnni a versenytársak között. Lehet, hogy az én képeim nem olyan szépek és kidolgozottak, de mindegyiket szeretettel készítettem és őszintén ajándékoztam, és ez megfizethetetlen.