Használja a kódot NYAR10 és kap 10% kedvezményt minden termékre a kategória NYÁRI AJÁNLAT.

Erzsi - Kezdetben a bátyjának akart segíteni feldobni a fürdőszobát, mostanra pedig már 19 képe van.

Törzsvásárlónk, Erzsi már összesen 19 mohaképet készített, amelyeket eredeti ajándéknak szánt szeretteinek. Nagyon élvezi a mohával való munkát, és értékeli mennyivel megfizethetőbb a készen kapott festményekkel szemben. Leginkább a mohafákon szeret dolgozni, és a cikkben találhatsz néhány hasznos tippet és trükköt, hogyan készíts olyan gyönyörű fát, mint a képen.

Honnan jött az ötlet, hogy saját mohaképet készíts?

A bátyám épp a lakását rendezte át, és volt egy üres fal a fürdőszobában, amit fel akart dobni valamivel, mivel a fürdőszoba elég sötét. Gondolkodtunk egy mohaképen, de amikor rákerestünk és láttuk az árakat 😱 úgy gondoltuk, hogy jobb, ha mi magunk csináljuk. Az első link, amire rákattintottam a mohalom.hu volt, és tovább már nem kellett keresni 😉 Gyönyörű mohák elég kedvező áron. Szóval ott vettünk meg mindent, amire szükségünk volt. Előtte még megnéztem néhány "how to" videót a YouTube-on és elkezdtem alkotni.

Miért döntöttél úgy, hogy a Mohálom.hu webáruházunkban vásárolsz?

Szerencsére rögtön az elején rábukkantam a webáruházatokra, és tényleg mindent megtaláltam, amire szükségem volt, méghozzá elég jó áron. De a moha az, ami a legjobban elvarázsolt. Azok a nagy szép zuzmófejek nagyon királyok. A gömb és a lapos moha úgy néz ki, mintha élő mohák lennének az erdőből. Igazán gyönyörű!

Nagyra értékelem a pontrendszert! Minden vásárlásért és minden értékelésért hűségpontokat gyűjtök, amelyeket a jövőbeni megrendeléseknél pénzre válthatok, és csökkenthetem a megrendelés árát. Ez egy nagyszerű ötlet!

Az a nagy előnye, hogy mindent, ami egy mohaképhez kell, megvásárolhatok Tőletek, és nem kell más webáruházakban keresgélnem, és nem kell minden egyeshez külön postaköltséget fizetnem.

Honnan merítettél ihletet? Nézegettél már korábban tippeket és útmutatókat a Mohálom.hu oldalon?

Természetesen elolvastam az egész Mohálom.hu weboldalt, a YouTubeon található oktatóanyagokat és a Pinterestről is merítettem inspirációt.

Hány mohaképet készítettél eddig?

Ha összeadom az egészet, vagyis a mohaképeket és mohafákat, eddig 19 volt belőlük.

Milyen mohával szeretsz a legjobban dolgozni?

Leggyakrabban zuzmóból készítek mohafákat, mert az jön ki a legolcsóbban. 

Van valami, ami problémát okozott a mohával való munka során?

Ha jobban belegondolok, semmi sem okozott nekem jelentős problémát. A mohával való munka tényleg csodálatos! Talán csak azzal volt gond, hogy a gömbmohák némelyike kissé törékeny, és időnként szétesett. De ez nem nagy probléma - egy ilyen megrepedt gömbmohát egyszerűen leragaszthatsz forró ragasztóval, és a kész képen semmi sem fog látszódni.

Vannak bármilyen gyakorlati tippjeid mások számára, akik hasonló projektbe szeretnének belevágni?

Amikor mohafákat készítek, először mindig megmetszem és megtisztítom a zuzmót, hogy utána csak fel kelljen ragasztani, és túl legyek rajta addigra. Amit levágok - azokat a gyakran csúnya gyökereket - aztán felragasztom, alap gyanánt a szép zuzmófejekhez. Ez erősebb térhatást ad a lombkoronának, ahogy a képeimen is láthatod. A zuzmót mindig forró ragasztópisztollyal ragasztom, de a lapos és gömb mohákat inkább moharagasztóval ragasztom, amit a Mohálom.hu oldalon szintén be lehet szerezni

Amikor olyan laposmohával dolgoztam, amelynek a hátoldalán még sok föld volt, ragasztás előtt mindig kiporszívóztam a hátoldalát, hogy a ragasztó jól tapadjon. A ragasztót vastagabb rétegben kell felvinni.

Végezetül - mit mondanál azoknak, akik fontolgatják, hogy kész mohafestményeket vásárolnak, ahelyett hogy inkább maguk készítik el?

Mindenképpen azt javaslom, hogy próbálják meg maguk csinálni. Először is olcsóbb, és ami a legfontosabb, pontosan olyan képet tudnak készíteni, amilyet szeretnének. Ha csak egy kicsit is ügyesebbek és kreatívabbak, akkor nem lehet gond.